Épületek BREEAM és LEED minősítése


VIBROCOMP szakosodott a környezetbarát építési gyakorlatok értékelésében, az alábbi szabványoknak megfelelve: BREEAM, LEED és GSAS (kizárólag GCC). Ezek az értékelések biztosítják, hogy az építési projektek szigorú fenntarthatósági és környezetbarát tervezési kritériumoknak feleljenek meg.

A zöldépítészet-értékelés egy folyamat, amelyet a környezeti teljesítmény és egy épület vagy építési projekt fenntarthatóságának értékelésére használnak. Az értékelés magában foglalja az építmény tervezésétől és építésétől kezdve a működéséig és karbantartásáig terjedő különböző szempontok vizsgálatát, azzal a céllal, hogy minimalizálja környezeti hatását és maximalizálja az erőforrások hatékonyságát. Íme néhány kulcsfontosságú pont a zöldépítészet-értékeléssel kapcsolatban:

VIBROCOMP a következő minősítési rendszereket alkalmazza: Világszerte különböző minősítési rendszerek léteznek a zöldépítészet teljesítményének szabványosítására és mérésére. A mi tevékenységünk az alábbiak szerint történik:

 • LEED (Leadership in Energy and Environmental Design): Az Egyesült Államok Zöldépítészet Tanácsa által kifejlesztve, a LEED széles körben használt nemzetközileg, és az épületeket olyan szempontok alapján értékeli, mint az energiahatékonyság, a vízfelhasználás, a anyagok és a beltéri környezeti minőség.
 • BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method): Nagy-Britanniában elterjedt, a BREEAM értékeli az energiát, a vizet és az anyagokat, valamint a kezelést és az innovációt.
 • GSAS (Global Sustainability Assessment System): A Perzsa-öböl Együttműködési Tanács (GCC) országai számára kifejlesztve a GSAS a környezeti és társadalmi fenntarthatóságra összpontosít a beépített környezetben.

Fő értékelési szempontjaink:

 • Energiatakarékosság: Értékeli az épület energiafogyasztását, és ösztönzi a megújuló energiaforrások használatát.
 • Vízhatékonyság: Foglalkozik a vízfelhasználással, és támogatja a víztakarékossági intézkedéseket.
 • Anyagok és erőforrások: Figyelembe veszi a fenntartható anyagok használatát, az újrahasznosítást és a hulladékcsökkentést a kivitelezés során. Beltéri környezeti minőség: A lakók egészségét és jólétét érintő tényezőkre összpontosít, mint például a levegőminőség, a világítás és az akusztika.
 • Fenntartható tervezési gyakorlatok: A zöldépítészet-értékelések ösztönzik a fenntartható tervezési elvek, például az optimális telek kiválasztása, a természetes fény maximális kihasználása és a zöld területek beépítésének elfogadását. Értékeljük a tervezését a szabványok és kreditek alapján.
 • Életciklus-értékelés: Néhány értékelés az épület teljes életciklusát veszi figyelembe, beleértve az építést, üzemeltetést és végül a lebontást, az összfenntarthatóság megítéléséhez.
 • Társadalmi és gazdasági szempontok: A modern zöldépítészet-értékelések a környezeti tényezők mellett egyre inkább figyelembe veszik a társadalmi és gazdasági szempontokat is, elősegítve a fenntarthatóság egészére irányuló holisztikus megközelítést.

Előnyök: A zöldépítészet-értékelések számos előnnyel járnak, többek között csökkentett környezeti hatás, alacsonyabb üzemeltetési költségek, javult lakók egészsége és produktivitása, valamint gyakran növelt piaci érték és elismerés.

Összességében a zöldépítészet-értékelés kulcsfontosságú szerepet játszik a fenntartható gyakorlatok előmozdításában az építőiparban, hozzájárulva egy környezettudatosabb és ellenállóbb beépített környezet kialakításához.

Az általunk kiszolgált ügyfelek a következő területeken találhatók:

 • Építészet
 • Magánfejlesztők 

Referenciáinkat - a teljesség igénye nélkül - a PROJEKTEK menüpont alatt találja!