Hírek


CNOSSOS-EU irányelv adaptációja

Posted on 2023.03.13.

Büszkék vagyunk arra, hogy társaságunk készíti a B3 Magyarország Kft megbízásából a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. részére a „CNOSSOS-EU irányelv adaptációjára irányuló intézkedéscsomag megvalósításának 2. fázisát”.

 A munka célja: előállítani a magyar közúti vasúti és ipari adatbázist a CNOSSOS-EU új közösségi zajszámítási irányelv hazai alkalmazásának megfelelően, hogy ez alapján lehessen elkészíteni a jövő stratégiai zajtérképeit az országban.

A munka során egyedülálló módon kollégáink:

- Több mint 500 többcsatornás zaj és rezgésmérést végeznek és értékelnek ki.

- A közúti zajmérések a hazánkban legnagyobb számban előforduló útburkolati kopórétegekre (13+ típus) készülnek el 30-130 km/h sebességtartományban, több mint 50 helyszínen. A vizsgálat során a hazai járműállományra vonatkozó, irányelvnek megfelelő, jármű kategóriánkénti gördülési, illetve hajtóműzaj együtthatók kerülnek meghatározásra.

- Az irányelv a kötöttpályás szerelvények vonatkozásában mind zaj, mind rezgésmérések egyidejű vizsgálatát követeli meg. A vizsgálat tárgyát képezik a nagy vasutak, a villamosok, a HÉV, a Metró és a Tram-Train járművei. Több  mint 80 helyszínen elvégzendő mérésekkel meghatározásra kerülnek a járművek elhaladásától származó gördülési és hajtóműzaj paraméterek, illetve az eltérő pályaszerkezetek elemeinek hatásait.

Vibrocomp támogatja Azerbajdzsán zölddé válását

Posted on 2023.03.01.

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Jedullah Babajev, a Gazdasági Övezetek Fejlesztési Ügynöksége (EZDA) Szakképzési Központ igazgatója és Dr. Bite Pál, a Vibrocomp Kft cegvezetője.

A dokumentum alapján a Vibrocomp környezetvédelmi tanácsadási szolgáltatásokat, képzést és oktatást fog nyújtani a VTC hallgatóinak és az EZDA parkjaiban rezidens cégeknek. Az együttműködés célja továbbá zöld technológiák bevezetése a parkokban, ezzel is hozzájárulva Azerbajdzsán fenntartható és zöld jövőjéhez.